Juustoisat sampylät

1580880.jpg Näitä sämpylöitä perhe kehui. Heille tuli Kreikka mieleen :). Tosin, tein näitä vapun aikoihin, ennätyskilojeni aikaan. Kevyemmän version voi tehdä vaihtamalla juustot kevyisiin.

Parasta ennen päiväinen raejuusto ja edamjuuston jämä löytyivät kaapista. Mausteeksi taikinaan pitsamaustetta... hmm... en ole aivan varma oliko purkki sittenkin oreganoa?

  • kaurapuuronjämä + 12 dl vettä
  • 50 g hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl pitsamaustetta
  • 200 g raejuustoa
  • pieni kanta edamia raastettuna
  • kourallinen kaurahiutaleita
  • 1 dl rypsiöljyä 
  • vehnäjauhoja

Hiiva liotetaan kädenlämpöiseen veteen. Lisätään mausteet, juustot ja hiutaleet. Alustetaan vehnäjauhoilla. Alustuksen loppupuolella lisätään rypsiöljy mukaan. Paisto 225 asteessa 15-18 min.