Lihakaalilaatikkoa

916787.jpg Isotöinen, mutta niin hyvää. Sellainen työtapaturma sattui, että tein liian ison satsin... tai oikeastaan mulla on väärän kokoisia vuokia tai liian pieni uuni. Jouduin paistamaan laatikoita kahdessa satsissa. Kaksi isompaa vuokaa olivat liian leveitä mahtuakseen uuniin... yritin mahduttaa laatikoita pienempiin vuokiin, mutta kaksi vuokaa ei riittänytkään. Paistovahtina oloa kolme tuntia! No, paistosta ei jäänyt traumoja. Ostin kaappiin kaksi isoa kerää lisää :D.

916789.jpg Nami nami!

  • iso kaali (heh! pienempikin olisi riittänyt tämä painoi n. 2,4 kg)
  • 8 dl vettä
  • kasvisliemikuutio
  • 3 sipulia
  • 2,5 dl puuroutuvaa riisiä
  • 400 g sika-nauta jauhelihaa
  • mustapippurirouhetta
  • 2 tl meiramia
  • 1 tl basilikaa
  • 3 rkl siirappia
  • 3 kananmunaa

Silppua kaali ja hauduta sitä kasvisliemessä, isossa kattilassa. Keitä riisi. Ruskista jauheliha ja kuullota jauhelihan joukossa hetken aikaa silputtuja sipuleita. Kokoa kaikki laatikon ainekset. Sekoita. Jaa uunivuokiin ja paista 175 asteessa noin 1½ tuntia.

Tarjolle porkkanaraastetta ja poulukoita.