Kukkipataa

843008.jpg 

Olen hamstrannut tarjouksesta jääkaappiin aika kuorman parsakaalia. Ettei olisi yli kuusi kiloa :D. Ei sitten ollutkaan epäselvyyttä, mitä ruokamme sisältäisi. Tein makkarakeiton, jonne sujautin... hops! 1,5 kg parsakaalia. Puolitoista vuotias kurkkasi ohimennen lautasta, osoitti parsakaalikukintokasaa ja sanoi "kukki!". Selvän teki. Ruoka sai nimen. Pöytään kutsu kuului: "Kukkipadalle!" (pata-nimitys, koska laitoin enempi sattumia, kuin lientä).
  • iso sipuli
  • maustepippureita, meiramia, timjamia, paprikamaustetta, basilikaa
  • tomaattipyre
  • 6 perunaa
  • 250 g kevytlenkkiä
  • 1,5 kg parsakaalia
  • vähän paprikaa

Silppua sipuli ja laita ne kattilaan. Lisää vettä, mausteet, tomaattipyre. Lisää kuoritut/lohkotut perunat ja parsakaalin paloitellut varsiosat. Anna kiehua noin 15 min. Lisää kevytlenkkikiekot, kuutioitu paprika ja parsakaalikukinnot keittoon pystyyn kukkaosa pinnan päälle. Kypsennä kannen alla miedolla lämmöllä vielä noin 10 minuuttia.