Tomaatti-juures-jauhelihakastike

794237.jpg

Kun paistoin jauhelihan, oli mielessäni heti kaappisiivouksen soijarouheet, joilla olisi voinut jatkaa jauhelihaa. Kävelylenkin jälkeen oli liian nälkä uusiin kokeiluihin. Ensikerralla sitten.

  • 240 g paistettua jauhelihaa
  • 150 g sipulin varsia
  • 2 x 400 g tomaattimurska
  • mustapippuria, valkosipulirouhetta, paprikajauhetta, basilikaa, persiljaa, loraus ketsuppia 
  • 200 g keittojuures

Paistoin isomman jauhelihan, josta otin sopivan kokoisen paistetun annoksen. Aluksi paikalla oli neljä syöjää, mutta viidennellekin riitti.

Paistetun jauhelihan joukkoon laitoin silputut sipulin varret, joita hetken aikaa lämmittelin. Kaksi tomaattimurskaa perään ja mausteet. Kannen alle pöhisemään pienelle lämmölle. Perunoiden lähestyessä kypsyyttä, lisäsin kastikkeeseen vielä pussillisen keittojuureksia. Keittelyä vielä 8-10 minuuttia.