Luumusämpylöitä

Ruokakaapin kesäsiivous aloitettu. Alkajaisiksi ihmettelin, mihin muuhun voisi laittaa luumutäytettä, kuin joulutorttuihin. Pujautin purkillisen sämpylätaikinaan....

697236.jpg

Tuli hyviä. Aika tumman makuisia. Tästä luumutäyteideasta voisi kehittää jouluksi vaikka oman joululimpun :).

  • 12 dl vettä
  • 42 g hiivaa
  • purkki luumutäytettä
  • 1 tl suolaa
  • 2 dl ruisjauhoja
  • 4 dl neljänviljanhiutaleita
  • 1 dl rypsiöljyä
  • sopivasti sämpyläjauhoja
  • n. 2 dl vehnäjauhoja

Murenna hiiva käden lämpöiseen veteen. Lisää luumutäytepurkki ja suola. Sekoita joukkoon ruisjauhot ja neljänviljanhiutaleet. Alusta sämpyläjauhoilla. Lisää öljy. Alustuksen loppuvaiheessa voi käyttää vehnäjauhoja.

Kohota hyvin lämpimässä paikassa leivinliinan tai kannen alla. Leivo sämpylöiksi. Kohota. Paista 225 asteessa 15-18 minuuttia.