Kun yhtä sun toista ruokaainesta oli ostettu liikaa (sen siitä saa, kun lähtee suunnittelematta kauppaan), piti heti vapun jälkeen käydä inventoimassa jääkaapin sisältö ja pakastaa kanasuikaleita ym. Vaan pakastin näytti jo liiankin täydeltä. Seuraavat sapuskat tehdäänkin pääosin pakastetuista, että saadaan kaappiin vähän väljyyttä.

Päiväruuaksi kasvis-broiler-makaronipataa:

562867.jpg

  • 2 sipulia
  • öljyä
  • currya
  • marinoituja broilerin paistisuikaleita
  • mustapippuria, broilermaustetta, basilikaa, juustokuminaa
  • 200g keittojuureksia x
  • 250g kasviskekoitusta (pussista oli nypitty kukkakaalit eri ruokaan) x
  • 400g makaronia

Silppua sipuli ja kuullota sitä pienessä öljytilkassa, mihin olet lisännyt curryn. Lisää broilersuikaleet ja paista. Lisää vettä ja mausteet. Kasvikset ja makaroni lisätään kypsymisjärjestyksessä.

 

Iltaruuaksi tein jättikeiton + sämpylöitä. Tästä jää huomiseksikin :).

Tomaatti-sipuli-jauhelihakeitto:

562877.jpg

  • 2 sipulia
  • melkein kokonainen nippu kevätsipulia
  • 2 x 400g tomaattimurskaa
  • 1 kasvisliemikuutio
  • maustepippuria, valkosipulirouhetta, basilikaa, paprikajauhetta
  • n.1,8kg perunoita 
  • 450g paistettua jauhelihaa x
  • 1 paprika 
  • 300g Acapulco Sun pakastekasviksia x

Nam. Kyllä keitot ovatkin sitten hyviä. Parasta laihdutusruokaa. Seuraava päivä olikin sitten kokkausvapaa :).

x =PAKASTEESTA