Pannuleipää

484781.jpg Pannuleipävillitys on iskenyt. Ensimmäisen tosi onnistuneen jälkeen näitä on leipoutunut melkein joka päivä yksi. Jauhot vain ovat vähän vaihdelleet joka kerta. Samalla olen siivoillut jauhokaapista parastaennen-päiväisiä.

  • aamukaurapuuron jämä + 10 dl vettä (tai 12 dl vettä)
  • hiiva
  • 2 rkl siirappia
  • 1 tl suolaa
  • 4-5 dl kuntokaurahiutaleita
  • sopivasti heitellen eri jauhoja (sämpyläjauhoseos käy)
  • 1 dl rypsiöljyä
  • pinnalle neljänviljan- tai kaurahiutaleita

Lämmitä kaurapuuro+vesiseos käden lämpöiseksi. Murenna hiiva joukkoon. Lisää siirappi ja suola ja kaurahiutaleet. Sekoita. Lisää jauhoja ja öljy. Alusta lopuksi käsin, mutta jätä taikina löysemmäksi, kuin sämpylöitä leivottaessa. Annetaan kohota peitettynä lämpimässä paikassa. Kaadetaan uunipellille leivinpaperin päälle. Tasoitetaan ja ripotellaan pinnalle hiutaleita. Kohotetaan hyvin ennen paistoa. Paisto 200 astetta noin 40 min.