Jauheliha-raejuusto-pinaatti-makaronilaatikko

463260.jpg Tällainen versio makaronilaatikosta tuli tehtyä, kun kaapista löytyi pari tuotetta, jotka piti saada heti käytettyä. Jauheliha ja raejuustopurkki olivat melkein unohtuneet kaapin perälle. Olen usein keventänyt laatikkoa juuressuikaleilla. Niitä ei nyt ollut, mutta pakastepinaattia...

  • 400 g makaronia
  • 400 g sika-nautajauhelihaa
  • 3 pienehköä sipulia
  • pieni pala selleriä 
  • 4 palaa pakastepinaattia
  • 1 purkki = 200 g raejuustoa
  • mausteita: rouhittua mustapippuria, valkosipulirouhetta, provenceyrttiseosta, basilikaa, paprikaa
  • 3 munaa
  • noin 8 dl maitoa

Paistoin jauhelihan. Lusikoin näkyvän rasvan pois. Lisäsin silputut sipulit. Pehmittelin hetken aikaa. Lisäsin jauheliha-sipuliseokseen sulaneet pakastepinaatit, silputun sellerin ja mausteet. Uunivuokaan kerroksittain keitettyä makaronia, jauhelihaseosta ja raejuustoa. Päälle munamaitoseos. Paisto 175-200 asteessa 1-1,5 tuntia.